Stroom je body

Stroom je body

Het helen van je eigen lichaam is via diverse technieken al bekend. Zoals voet reflexologie; acupunctuur en reiki. Hiermee activeren we het zelf genezend vermogen van het lichaam. Al deze disciplines zijn heel erg heilzaam. Als voorbereiding op het stromen zijn deze disciplines fijn. Zij openen de stroom en de chakra’s.

De techniek die ik u graag wil leren is; de ‘Stroom je body’ methode!

Iedereen voelt wel eens een pijntje en de eerste reactie is dan de aanraking. Dit is het begin. In de: ‘Stroom je body’ methode wordt deze aanraking uitgebreid. Je legt je hand/handen op de zere plek en laat de stroom die nu ontstaat het werk doen.

Met de methode: ‘Stroom je body’ wordt hetzelfde bedoeld maar het is nu structureel. We volgen een programma. In het begin zijn de onderstaande instructies van belang.

  1. Liggen is gewenst. Probeer eerst te gronden/aarden. Je zet je aura om je heen. {je energie wordt nu beschermd} Je maakt bewust contact met de plaats waar je ligt. {gronden/aarden} Je opent je bovenste chakra/violet {visualiseer}
  2. Leg beide handen op je hoofd. Net zolang totdat je iets gaat voelen. {b.v. het kan gaan kloppen; na een poosje voel je de energie van je hoofd, b.v. de prikkeling in je handpalmen; het kan warm worden; de spieren in je nek gaan trillen}. Probeer dit vol te houden totdat je voelt dat er niets meer gebeurd.
  3. Leg dan je beide handen voor je keel. Wijsvinger in de ruimte achter/onder je oor. Omvat een deel van je kaken. Laat ruimte tussen je handen en je keel. Je keel chakra/lichtblauw {visualiseer}. Bewaar je rust en accepteer alle reacties van je eigen lichaam. {je kunt nu een kou voelen} Laat alles gebeuren en hou het vol totdat je niets meer voelt of dat de kou overgaat in warmte.
  4. Geef alles ruimschoots de tijd en heb geen haast. Dit is belangrijk voor je. Je lichaam begint te stromen en zo lukt het je straks om je eigen lichaam te helen. Nadat de reacties van de keel niet meer veranderen ga je over naar je borstkas. Leg je handen links en rechts onder je sleutelbeen/boven je buste. Maak steeds verbinding met je handen en doe deze oefening heel bewust. {je maag gaat borrelen; je voelt het kloppen; Je wordt rustiger; je voelt meer verbinding met jezelf}.
  5. Nadat je er zeker van bent dat er geen veranderingen meer gaande zijn ga je over op de volgende ‘move’. Leg nu beide handen links en rechts onder je buste op je ribben. Hier bevinden zich rechts de Lever en links de Milt en Alvleesklier. Er is al veel gebeurd en nu gaan deze organen ermee aan de slag. Het is dan ook fijn als je dit nog even volhoud. Leg de handen neer en ontspan je. Stuur de stroom heel bewust door je lichaam. {je stuurt nu de energie naar je benen en voeten. Je kunt daar tintelingen voelen}. Als je merkt dat dat gebeurd laat het dan nog niet los en wacht tot alle reacties uitgewerkt zijn.
  6. Als laatste kun je in lig toestand beide handen links en rechts op je heupen leggen om de stroom daar naar de benen te activeren. Deze oefening kan in zijn geheel wel een uur duren. Probeer deze tijd vrij te maken voor jezelf. Door deze oefening regelmatig de doen activeer je alle systemen in je body. Succes!

Graag hoor ik jullie reacties en evt. vragen. Harte groeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *