Beter in balans

Beter in balans

—Met deze oefening verhogen wij het zelfhelend vermogen. Het is eenvoudig, effectief en heilzaam voor lichaam en geest. Om deze oefening te doen hoef je niets te mankeren. Je zet hiermee je eigen systeem in beweging. Dit is een manier die de kans kleiner maakt dat er obstructies in je lichaam ontstaan.  Door middel van deze energie bereik je een innerlijke beweging in de diepere lagen van je organen en weefsels. Na het meerdere keren te hebben toegepast wordt het effect duidelijk. Ook even een moment voor jezelf. En daarnaast, je bent niet afhankelijk van anderen om je innerlijke rust op te zoeken. De aandacht die jezelf geeft is rustgevend en totaal onschuldig. Op een gegeven moment herkent je lichaam deze rustgevende energie. Je kunt dit bv. toepassen als je moeilijk in slaap valt. Of als je veel stress ervaart in een bepaalde situatie. Je keert terug bij jezelf,  daarna ben je in staat om helder te communiceren en je grenzen te stellen. De energie wordt meegenomen vanuit je hoofd naar je gronding. Ook als je niets denkt stuur  je de energie naar de juiste plek. Ben je een hoog sensitief  persoon, dan pak je snel energieën op van anderen. Het is dan belangrijk om je bescherming te handhaven die je nodig hebt. Dit is ook een fijne en milde manier om met onze problemen om te gaan. Verwerking is goed en nu we aan onszelf werken is dat een vanzelfsprekend iets.  


Je kunt de oefening in lighouding doen, dan ben je meest ontspannen. Wees je bewust van je zitplaats of maak bewust contact met de plek waarop je zit of ligt. Hiermee aard of grond je jezelf. Nu je contact maakt met je gronding kun je visualiseren dat er een bescherming staat. Adem een paar keer diep in en blaas flink uit op je eigen tempo. Laten we beginnen.  

  De ‘beter in balans’ methode!

 1. Leg beide handen links en rechts losjes op je hoofd. Ontspan je schouders, zodat je comfortabel ligt,  terwijl je handen op je hoofd rusten.  Stel je op dit moment voor dat de kleur Violet boven op jouw hoofd binnenkomt. Je hebt nu contact met je ‘hogere zelf’ Omring je hoofd met deze kleur en stel je een regenboog voor zoals aan de horizon. Alle gedachten even weg. Alleen maar kleur. Nu al je aandacht bij de kleur violet is verbind je dit ook met je met je handen. Als je de kleur kunt  voorstellen en bereiken, mag je de volgende zin tot je door laten dringen: IK BEN GEZOND EN IN EVENWICHT. Overtuig je gevoel hier 100% van.
  De energie die je nu uit je hoofd naar je handen begeleid mag weg. De actie is violet, rust en stilte. Je creëert je eigen magnetisch veld en in stilte vind de energie de weg naar je gronding. Geen gedachten of zorgen, als die er zijn geef ze aan je handen en laat het gaan. geniet dan van dit moment en hou je handen zolang mogelijk op je hoofd. Haal nog een paar keer diep adem en blaas flink uit. Dit lucht op. Luister naar wat jouw lichaam je geeft en accepteer het. Je bent vrede; je bent stilte. IK BEN GEZOND EN IN EVENWICHT. Als de energie stabiel is en niet meer verandert ga je door.
 2. Leg dan je beide handen voor je keel. Stel je nu de kleur Lichtblauw voor. Leg je wijsvinger in de ruimte achter/onder je oor. Omvat een deel van je kaken.  Ontspan je elle bogen zo dat ze lekker rusten. Verbind al je aandacht en de kleur lichtblauw met je handen. Stel je een prachtige hemellucht voor, die helende kleur is nu bij jouw keel en gaat naar je handen.  Dan mag je de volgende zin in je gedachten laten komen of je spreekt het uit: IK BEN GELUKKIG EN IN HARMONIE. Zo helen wij het gebied in en om de keel. Als je de kleur kunt voorstellen en bereiken, voel je wat er in je keel vast zit. Laat de gedachtes hierover even toe en geef de energie door met de kleur lichtblauw.  Kijk ernaar alsof je naar een film kijkt. Het is van jou en toch voelt het anders. Emoties erkennen en er even laten zijn is al een begin van verwerking. Voel je het niet meteen? Dat is niet erg, want je weet dat je er mee bezig bent. Licht blauw en je intentie voor je eigen geluk. Spreek het zachtjes uit of herhaal het in je gedachten. Laat maar gebeuren wat er gebeurt. Alles is goed. Hou het vol totdat je niets meer voelt of dat de kou overgaat in warmte of andersom. In je kaken zit soms veel spanning. Voel dat je het kwijt wilt en laat de flow die ontstaat de weg vinden naar je gronding. Geef alles ruimschoots de tijd en heb geen haast. Dit is belangrijk voor je. In jouw lichaam vindt de energie nu de juiste weg, je houd niet langer alles meer vast. IK BEN GELUKKIG EN IN HARMONIE.  Nadat de reacties van de keel niet meer veranderen ga je over naar je borstkas.
 3. Leg je handen links en rechts onder je sleutelbeen. Hier zit je ademhaling en je maakt contact met de bovenkant van je Longen. De verbinding die je maakt met je handen zorgt voor de verhoging van je bewustzijn. Je wordt rustiger je voelt meer verbinding met jezelf. Dan mag je de volgende zin in je gedachten laten komen: IK BEN DANKBAAR EN TEVREDEN. Jij hebt ook reden tot dankbaarheid en misschien denk je nu dat jij ontevreden bent over je leven. Ja, dan mag je kijken naar al wat je hebt, en al wat je nog niet hebt. Het uitspreken doet al veel met je! Voel hoe je lichaam alles probeert op te pakken en de beweging in gang gaat zetten.  Alles wat je op dit moment niet meer nodig hebt wordt nu begeleidt naar je gronding en je benen. Je activeert hiermee in stilte alle processen in je lichaam. Je lichaam begint heel langzaam transparant te worden. Je merkt het vanzelf als je ergens pijn hebt en je direct je hand erop legt. Zodra je de energie voelt stroomt deze weg naar je energiebanen. De pijn wordt minder en zal minder schade aanrichten.  JIJ BENT nu die kalmte en vrede. IK BEN DANKBAAR EN TEVREDEN. Zodra je merkt dat er stabiliteit is in de energie uitwisseling tussen je handen en de plek waar ze liggen ga je door. Vouw je handen andersom en leg ze op of onder je borstbeen.
 4. Op dit moment bent je het diepste verbonden met je ziel. Wat voel je en merk je dat er energieoverdracht is. Je bent nu omringt met de kleur groen. Stel je een prachtig grasveld voor en voel je zo vrij als een vogel. Je danst en je spreidt je armen, heerlijk al die frisse lucht en vrijheid.  Als je de kleur kunt voorstellen en bereiken, geniet dan intens van dit moment en hou je handen zolang mogelijk op je borstbeen. In jouw gedachten komt nu de volgende zin naar voren;   IK BEN LICHT EN LIEFDE. Misschien voel je het al en geloof hierin! Want jouw licht en jouw liefde groeien en gaan je helpen verder vooruit te komen. Ook in jouw hart ligt de sleutel om je licht en liefde uit te stralen. Geef met overvloed. Het is belangrijk voor je mentale en spirituele proces. Je zult ook meer vertrouwen krijgen in je eigen lichaam, want je weet, ik kan zoveel zelf! Geloven dat het kan is vertrouwen hebben. Jij bent liefde.  Het lichaam is van jou, jouw spirit woont hier. IK BEN LICHT EN LIEFDE.
 5. Voel je dat de energie uitwisseling stabiel is leg dan je handen links en rechts op je ribben. Het is onze Zonnevlecht. Hier bevinden zich rechts: de Lever en links de Milt en Alvleesklier. Er is al veel gebeurd en nu gaan deze organen ermee aan de slag. Het is dan ook fijn als je het nog even volhoudt. Leg de handen neer en ontspan je. Adem een paar keer diep in en blaas flink uit. Stuur de energie die je voelt heel bewust door je lichaam. Stel je de zon voor, het is een witgeel stralend en warm licht, omring je hele midden met deze gouden energie. Als je de kleur  GEEL kunt voorstellen en bereiken, mag de volgende zin in je gedachten naar voren komen; IK BEN KRACHTIG EN MOEDIG. Deze zin is confronterend. Ben jij krachtig en moedig, en wat als je dat niet bent? Wil je graag krachtig en moedig zijn?, probeer dan met overtuiging deze zin in je zelf te herhalen en of zachtjes uit te spreken. Wanneer had ik dit willen zijn en hoe ga ik dat in de toekomst doen.  Je beseft dat je in een bepaalde situatie krachtig en moedig had willen of moeten zijn. IK BEN KRACHTIG EN MOEDIG. Als je energieën op dit gebied stabiel aanvoelen ga je door.
 6. Als laatste leg je je handen om je navel. Luister naar je gevoel en let op reacties. Stel je de kleur oranje voor zoals op een feestdag met vlaggen.  Verbind je aandacht en de kleur oranje met je handen en maak zo contact met de onbewuste processen die er zijn. Als je de kleur kunt voorstellen en bereiken, mag in je gedachten de volgende zin naar voren komen:   IK BEN POSITIEF EN IK BLIJF TROUW AAN MEZELF.   Je nodigt jezelf uit om te dicht bij jezelf te blijven. Het belangrijkste van jou mag gezien en gehoord worden. Je bent al een lichtpuntje in de wereld om je heen. Blijf alert en wakker.  IK BEN POSITIEF EN IK BLIJF TROUW AAN MEZELF. JIJ bent een wezen van licht.

2 gedachten over “Beter in balans

 1. Hele goeie meditatie. Ik voel gelijk ontspanning en rust als ik dit doe en slaap ook beter hierdoor,overdag voel ik me ook energiek en goed van .
  Dank u wel Annet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *